«هفتمین جلسه کارگروه بهره وری دانشگاه رازي» - مدیریت طرح و برنامه
2042
«هفتمین جلسه کارگروه بهره وری دانشگاه رازي»
هفتمین جلسه کارگروه بهره وری در روز سه شنبه مورخ 19 / 10 / 1402 در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه با حضور اعضای کارگروه بهره وری تشکیل شد.
به گزارش طرح، برنامه و نظارت راهبردي دانشگاه؛ هفتمین جلسه کارگروه بهره وری در روز سه شنبه مورخ 1402/10/19 درساعت 06:30 صبح در محل سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه با حضور اعضای محترم کارگروه بهره وری دانشگاه برگزار گردید.
در ابتدای جلسه آقای دکتر چقامیرزا مدیر طرح، برنامه و نظارت راهبردی و دبیر کمیته و رئیس کارگروه بهرهوری مصوبات جلسه پیشین را قرائت کردند؛ همچنین توضیحاتی در ارتباط با دستور جلسه ارائه نمودند. سپس آقای دکتر مصطفی مصطفایی معاون پژوهش وفناوری دانشگاه و عضو کمیته بهرهوری در رابطه با مسائل احصا شده در بخش پژوهش و فناوری دانشگاه مطالبی را ارائه دادند. چهار مسئله شناسایی شده تحت عناوین زیر معرفی شدند. براساس اولویتبندی انجام شده که از طریق ارسال پرسشنامه به صاحبنظران درسطح دانشگاه انجام شده بود به ترتیب اولویتبندی شدند:
1- تعیین نقشه راه پژوهش و فناوری دانشگاه
2- جایگاه نامطلوب دانشگاه در نظامهای رتبهبندی بینالمللی
3- افزایش نقش دانشگاه در حل مسائل استانی و منطقهای
4- عدم تلفیق کارآفرینی در امر پژوهش
ایشان در ادامه به بیان سیاستهای حل مسائل فوقالذکر به شرح ذیل پرداختند. پرداخت سهم بودجه پژوهشی دانشگاه از بودجه عمومی، مجزا کردن بودجه پژوهشی از بودجه دانشگاه با مدیریت معاونت پژوهشی، برنامه محور کردن فعالیت اعضای هیات علمی، پایش عملکرد پژوهش و فناوری دانشگاه، دانشکدهها و گروههای آموزشی-پژوهشی و استخراج وضعیت موجود آن، تهیه و تدوین شیوهنامه به منظور حمایت از انجام فعالیتهای هدفمند و جهتدار اعضای هیات علمی، تعیین نقطه مطلوب پژوهش و فناوری دانشگاه براساس پتانسیلها، نیروی انسانی و بودجه پژوهشی دانشگاه، ارائه راهکار عملیاتی برای رسیدن به نقطه مطلوب، کاهش اعضای هیات علمی خاموش دانشگاه، افزایش مقالات با کیفیت و چارک اول دانشگاه، افزایش استنادات مقالات دانشگاه، افزایش ارتباطات بینالمللی اعضای هیات علمی، ایجاد هستههای جدید علمی و فعال نگهداشتن هستههای موجود، ایجاد مراکز نوآوری فعال در همه دانشکدهها، تقویت پارک علم و فناوری و مرکز رشد و امکانات در اختیار این مرکز، ایجاد انسجام در اکوسیستم کارآفرینی دانشگاه و پرهیز از موازیکاری، پیگیری اجرای قانون جهش تولید دانشبنیان، ورود اعضای هیات علمی به دستگاههای اجرایی استان به عنوان مشاور یا مدیر، حمایت از تقاضامحور کردن پارساها، اصلاح آییننامههای جذب و ارتقای اعضای هیات علمی بر اساس شاخصهای موثر در ارتباط با صنعت و حمایت از فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در صنعت. در ادامه آقای دکتر امین زارع مدیر حوزه ریاست و عضو کمیته بهرهوری، آقای دکتر بیژن رضایی عضو هیات علمی و عضو کارگروه بهرهوری و آقای دکتر امیرحسین علی بیگی عضو هیات علمی و عضو کارگروه بهرهوری پیشنهاد دادند از روشهای مرسوم همچون "استخوان ماهی" یا " پنج چرا" ریشهیابی مسائل استفاده شود. برگزاری کارگاه آموزشی استخراج مقاله از پایاننامه برای دانشجویان، بکارگیری دستیار پژوهشی و لزوم درج مقادیر وضعیت فعلی و تعیین وضعیت مطلوب شاخصها در کاربرگهای بهرهوری با در نظر گرفتن سیاستهای بهرهوری آموزش عالی از جمله طرح جهش از دیگر مباحثی بود که توسط آقای دکتر گلمحمدیان، آقای دکتر مصطفایی، آقای دکتر چقامیرزا و خانم دکتر خورشیدی مطرح شد.
شناسه : 12220140