27

جلسه‌ مروری بر برنامه راهبردی دانشگاه

جلسه‌ مروری بر برنامه راهبردی دانشگاه در روز دوشنبه در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه تشکیل شد.

به گزارش طرح، برنامه و نظارت راهبردي دانشگاه؛ جلسه‌ مروری بر برنامه راهبردی دانشگاه در روز دوشنبه مورخ 09/04/1404 در ساعت 7:00 صبح در محل سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه با حضور ریاست محترم دانشگاه، مدیر محترم حوزه ریاست ، معاونین محترم و روسای محترم دانشکده‌ها، مدیر محترم طرح، برنامه و نظارت راهبردی و جمعی دیگر از مدیران محترم دانشگاه تشکیل شد.

در ابتدا جناب آقای دکتر فتح‌اللهی، رئیس محترم دانشگاه رازی ضمن تأکید بر اهمیت اجرایی‌شدن برنامه‌های راهبردی، بر ضرورت دستیابی مدیران ارشد دانشگاه به درکی مشترک از مفهوم برنامه­ریزی راهبردی تأکید کردند. همچنین با اشاره به پذیرش پیچیدگی و چندبعدی بودن مقوله برنامه ریزی راهبردی دانشگاه بر لزوم ایجاد تصویری شفاف از آینده دانشگاه در ذهن همه تیم‌های اجرایی تأکید کردند. ایشان درخصوص لزوم تبیین چشم انداز، به منظور رفع ابهام فرایند برنامه ریزی و با اشاره به تجربه چشم‌انداز 2020 کشور مالزی (5C)، بر لزوم تدوین چشم‌انداز به‌گونه‌ای قابل‌فهم، الهام‌بخش و انگیزش‌آفرین برای کلیه ذی‌نفعان تاکید کردند. وی برنامه ریزی راهبردی با هدف بهبود عملکرد را ضرورتی اجتناب ناپذیر جهت ایجاد درک روشن و مشترک از چشم انداز و اجرای موثر آن توصیف کردند.


 

در ادامه، جناب آقای دکتر محمدی‌فر، مدیر محترم طرح، برنامه و نظارت راهبردی دانشگاه، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص فرایند تدوین و تصویب سند راهبردی، هدف از برگزاری این جلسه را مرور سند راهبردی دانشگاه و تبیین برنامه‌های آتی به‌ویژه برای مدیرانی که به‌تازگی در سمت‌های مدیریتی دانشگاه منصوب شده‌اند، عنوان کردند. ایشان با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی راهبردی اظهار داشتند که اگرچه این برنامه‌ها در اغلب دانشگاه‌ها تدوین می‌شود، اما اجرای عملیاتی آنها به‌دلیل پیچیدگی‌های متعدد با چالش‌های جدی مواجه است. همچنین ضمن بیان اهمیت نقش جلسات گفتمان‌سازی در ایجاد مفاهیم مشترک و تضمین اجرای موفق برنامه راهبردی در پاسخ به پیشنهاد بازنگری سند راهبردی تصریح کردند که بازنگری صرفاً در صورت تغییر اساسی مفروضات بنیادین ضرورت دارد و در حال حاضر چنین ضرورتی وجود ندارد؛ اجرای جدی و پیگیری سند فعلی ضروری است. ایشان تأکید کردند برنامه دانشگاه باید علاوه‌بر تحقق اهداف و خروجی های موردنظر، آثار مثبت اجتماعی نیز داشته باشد. وی با تشریح روند تدوین سند، خاطرنشان کردند که چشم‌انداز و اهداف کلان دانشگاه به‌طور شفاف استخراج شده و در صورت اجرای صحیح راهبردهای مناسب، دانشگاه رازی میتواند در زمره دانشگاه های پیشرو کشور در این زمینه قرار بگیرد. جناب آقای دکتر محمدی‌فر ضمن اشاره به اهمیت چشم انداز، به تشریح واژگان کلیدی چشم‌انداز و دلایل انتخاب آنها بر اساس اسناد بالادستی نیز پرداختند.


 

در ادامه، جناب آقای دکتر معصوم‌پور معاون محترم دانشجویی، جناب آقای دکتر احمدی معاون محترم فرهنگی، جناب آقای دکتر امینی معاون محترم پژوهش و فناوری، جناب آقای دکتر شهبازی رئیس محترم دانشکده دامپزشکی، سرکار خانم دکتر کاشانیان رئیس محترم دانشکده شیمی و جناب آقای دکتر امیر رجب زاده مسئول محترم راه اندازی دانشکده علوم و فناوری‌های راهبردی ، مباحثی همچون تأکید بر ضرورت ارتقای کارآمدی نیروها جهت اجرای مؤثر برنامه‌های راهبردی، لزوم بازتدوین سند راهبردی به زبان عملیاتی و اجرایی و تلقی سند به‌عنوان نوعی «بیان مسئله»، انتقاد نسبت به حجم بالای سند به عنوان مانعی در اجرای موثر آن، ارزیابی چشم‌انداز به‌عنوان سندی مبهم و اشاره به موانع محیط پیرامونی در مسیر اجرا، ضرورت به‌روز بودن منابع مورد استفاده در تدوین، تأکید بر پویایی سیستم دانشگاه و اهمیت وجود برنامه راهبردی حتی با وجود برخی ابهامات را مطرح کردند.


 

در ادامه جلسه، جناب آقای دکتر حسینی، دبیر محترم کمیته راهبری تدوین سند راهبردی، ضمن قدردانی از ریاست دانشگاه به دلیل اهتمام در اجرایی‌سازی برنامه، گزارشی از الگوی تدوین سند راهبردی، مروری بر اسناد بالادستی، نقاط قوت و ضعف دانشگاه، وضعیت محیط شناسی دانشگاه، ارکان جهت ساز و راهبردهای دانشگاه، چشم انداز دانشگاه، بیانیه ماموریت، اهداف کلان و راهبردی دانشگاه، ارتباط اهداف کلان و راهبردی با چشم انداز دانشگاه رازی و اهداف و راهبردهای کلان حوزه‌های شش گانه (پژوهش و فناوری، آموزش، اداری و مالی، فرهنگی، دانشجویی و امور بین الملل) را ارائه نمودند. در ادامه ایشان دستیابی به درک مشترک از سند و تسهیل تدوین برنامه‌های عملیاتی را شرط مشارکت حداکثری اعضا دانستند.

 


 

در پایان، اقدامات مهم برای ادامه فرایند برنامه‌ریزی راهبردی را برگزاری جلسات تخصصی در هر معاونت و دانشکده برای بررسی، تأیید شاخص‌ها و اجرای آنها و نیز معرفی رابط متخصص و مشارکت کننده در تدوین سند راهبردی از سوی هر واحد جهت پیگیری امور و ارتباط با دفتر طرح و برنامه برشمردند. ایشان سخنان خود را با تأکید بر ضرورت همکاری و مشارکت مدیران ارشد خاتمه دادند.


شناسه : 21080131